(8) Eva Larsson

Eva LarssonEva LarssonMarie Søndergaard LolkR.Rex
EVA LARSSON

Med gæster: Marie Søndergaard Lolk og Rosemaria Rex

1. Marts – 4. April 2007

Fernisering: Torsdag 1. Marts kl. 17 – 20

 

PRESSEMEDDDELELSE:

RUM 1

NÅR E.T., BØNNER OG HVIDE, ELIPSEFORMEDE ÆG BRYDER DET NON-FIGURATIVES STUMME FORTÆLLING

Eva Larssons tegninger er kendetegnet ved deres konsekvente og stramme kompositioner af skarptskårne kvadrater, en feminin – men kontrolleret – ornamentik og abstrakte bearbejdninger af lotusblade. På overflade synes Eva Larssons kulørte tegninger næsten utilnærmelige i deres perfektion – men ved nærmere betragtninger åbner de tankerne op for en fortolkning af den nære hverdagsæstetik, det foranderlige og det bestående i et kulturelt og tidsligt perspektiv.

Eva Larsson inddrager, i sine nye værker, en række genkendelige figurative elementer: silhuetten af E.T., lotusblade, grønne bønner og hvide ellipseformede æg. Objekterne rummer ikke alene en æstetisk værdi men bryder også med det nonfigurative billedes stumme fortælling. I to af tegningerne forbindes den populistiske og anti-æstetiske figur E.T. i bogstaveligste forstand med et sirligt forarbejdet lotusblad og peger, i lighed med æggene og bønnerne, på forskellige forestillinger om det foranderlige, det omskiftelige og tiden, som noget der er cirkulært snarere end lineært.

Der er et konceptuelt samspil mellem Eva Larssons tegninger, som sjældent hænger alene, men indgår i et nøje gennemtænkt samspil med de omgivne værker. Eva Larsson udstiller sammen med 6 nye store tegninger også nye soft drawings.

Eva Larsson er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun har markeret sig på den danske kunstscene gennem det feministiske kunstprojekt ’Bob Smith Arrangement’ og gennem udstillinger i Baghuset, Louisiana, Brandts Klædefabrik, Nikolaj Kirke og Charlottenborg. Eva Larsson har lavet flere offentlige udsmykninger i bl.a. i Hässleholm Kulturhus, Malmø Almena Sjukhuset og er desuden repræsenteret med flere værker på bl.a. Malmö Kunstmuseum, Lunds Kunsthal o.a..

 

RUM II

Når FOTOGRAFIET OG MALERIET ANTAGER SKULPTUREL KARAKTER

Rosemaria Rexs fotografier er ikke fastholdt på et traditionelt fotopapir men derimod overført til forskellige tre- dimentionelle objekter, som folder fotografiet ud i rummet. Udstillingen vil bl.a bestå af keramiske relieffer og en porcelænskugle, der alle hænger på væggen. I disse foto-skulpturer indkapsles fotografiet i formen og udvider på den måde beskuerens fornemmelse for det fotografiske perspektiv og formens dybde. Rosemaria Rex uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2006. Foruden en lang række udstillinger på bl.a. Århus Kunstbygning, Fotografisk Center, Gammel Strand, og Esbjerg Kunstmuseum, har Rosemaria Rex lavet BG Banks debutantpris for 2006 og udsmykket Østerhøj i Ballerup.

********************

Marie Søndergaard Lolks monokrome malerier opererer på lignende vist i grænsefeltet mellem det skulpturelle og det billedlige. Efter et på forhånd fastlagt regelsæt, påfører Lolk sine malerier så mange lag maling, at de næsten antager skulpturel karakter. Under overfalden afslører de monokrome malerier en utraditionel tyngde og et tidsligt aspekt, som kun afsløres, når beskueren bevæger sig omkring værker. Marie Søndergaard Lolk er studerende ved Det Kgl. Danske Kunstakademi. Hun har desuden udstillet på Esbjerg Kunstmuseum, Galleri Tom Christoffersen, Den fri Udstillingsbygning og Charlottenborg.