(61) Groupshow

 

Stjerne-Hjerte_Lampe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVERMOD

 

 

Anna Walther – Helene Vestergaard – Michael Boelt Fischer

Heine Klausen Kjærgaard- Christian Schmidt Rasmussen (kurator)

 

 

 

25  november – 31 december, 2016

 

Fernisering, fredag d.25 november, 2016,  kl.17-19    

Palægade 5, 1261 København K.

Telefon +45  2125 2325 &  + 45 2197 2525

e-mail: bendixen@contemporary-art.dk

Onsdag – fredag: 12-17,  lørdag: 12 – 15

 

www.bendixenart.dk

 

 

Vi præsenterer med stolthed udstillingen ’Overmod’ med kunstnerne Anna Walther, Helene Vestergaard, Michael Boelt Fischer, Heine Klausen Kjærgaard og kuratoren af udstillingen, Christian Schmidt-Rasmussen.

Kunstnerne er valgt for deres trang til at sejle ud med stormvarsel i vand som de selv pisker op, og med skjulte rev, som de selv ligger ud. Det kræver en portion mod at bevæge sig på steder man selv er med til at gøre usikre. Det kræver en portion overmod at viske landkortene ud, for at tegne de samme igen og igen. Det er hybris uden nemesis. Det er overmod uden de misundelige til at straffe os.

Kunstnerne på udstillingen arbejder alle med billeder og former der vakler på kanten mellem det kendte og ukendte. Nogle bruger ironi til at søge og finde, andre leder i deres sjæl, og andre et sted at stå i verden, og alle gør det i et forsøg på at…. Hvad er det kunstnere egentlig gør? Prøver at forstå gennem at skabe? Bare at gøre noget? Er kunstneren en rebel uden en sag, og er det netop pointen?

Udstillingen stormer ikke slottet og vælter ikke kongen, men sår usikkerhed og uvished hist og her. For det er det vi har brug for: usikkerhed og uvished. Det er her i overmodet skal findes.

 

Tekst af Christian Schmidt-Rasmussen